Groepsfoto

De Koninklijke Harmonie 'Vreugd in Deugd' uit het West-Vlaamse Meulebeke is opgericht in 1925 in de kringen van het arbeidersmilieu. In die tijd was het de taak van het gezelschap om processies en feestelijkheden in het dorp muzikaal te begeleiden.

De harmonie is nu gegroeid tot een dynamische groep van ongeveer 75 actieve muzikanten.

Op 17 mei 2003 promoveerde 'Vreugd in Deugd' naar de afdeling uitmuntendheid tijdens het Provinciaal Tornooi te Menen met de uitvoering van Second Suite van Gustav Holst en Shirim van Piet Swerts.

De harmonie kan rekenen op een constante instroom van jong geschoolde muzikanten. Dit is te danken aan de jeugdwerking van dirigent Geert Defauw, die in 1981 startte met het Jeugdensemble 'Happy Music'. Ook het Mini Musica, opgericht in 2012, draagt hier z'n steentje aan bij.

'Vreugd in Deugd' staat reeds sedert 1979 onder leiding van Geert Defauw. Hij is beroepsmuzikant en onderkapelmeester bij het harmonieorkest van de Gidsen. Hij is een uiterst bekwaam klarinettist met tal van onderscheidingen.

Het winterconcert op de eerste zaterdag van februari is het jaarlijkse hoogtepunt van de harmonie. Rond thema's als 'muzikale citytrip', 'dit is Belgisch', 'A British Evening',... verzorgt de harmonie een kwaliteitsvol concert. Een multiculturele aanpak met zang, projectie, dans en een creatieve presentatie in een passend decor rond uitmuntend uitgevoerde composities zorgt ieder jaar voor een aangename avond in het ontmoetingscentrum Vondel te Meulebeke.

Ook het Meulebeeks Muziekbal, ism. KFC Meulebeke, is een must voor de muziekliefhebber. Deze concerten, in proms-stijl en in een onvergetelijke sfeer, lokken telkens volle zalen.

Daarnaast levert de Koninklijke Harmonie 'Vreugd in Deugd' een actieve bijdrage aan tal van stoeten. Ook in het buitenland werd opgetreden, onder andere in Nederland (Leiden, Roosendal, Driebergen-Rijsenburg, Bergen-op-Zoom), Duitsland (Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell, Duisburg, Bad Bertrich) en Frankrijk (Compiegnes, Cherbourg, Parijs, Valenciennes, Calais, Douai).

Voor het opluisteren van een eucharistieviering, voor een aperitiefconcert of voor een concertoptreden kunt u beroep doen op Koninklijke Harmonie 'Vreugd in Deugd' uit Meulebeke.